Den japanska tatueringskonsten har fascinerat människor världen över under årtionden. Men i Japan är tatueringar tabu och associeras starkt med den japanska maffian - yakuzan.
Få organisationer är så mytomspunna och fruktade som yakuzan. Organisationen har gjort avtryck långt utanför Japans gränser, såväl i verkligheten som i populärkulturen. I Yakuza tattoo får vi en unik inblick i drakarna, karpfiskarna och gudarna som formar yakuzans identitet. Motiven är inspirerade av organisationens struktur, japansk historia och mytologi, men idag väljer även yngre medlemmar att lägga till mer moderna inslag i sina tatueringar.
Religionshistorikern Andreas Johansson hör till de få utvalda som har fått fotografera och intervjua medlemmarna i en av världens mest ljusskygga organisationer. Mitt under brinnande gängkrig har Johansson tagit detaljerade foton av olika typer av yakuza-tatueringar, på Yokohamas nattklubbar, barer och bakgator. Andreas Johansson är filosofie doktor i religionshistoria och är verksam vid Lunds universitet. Andreas har ett intresse för religioner i Asien och han har bedrivet fältarbeten i Sydasien. I sin forskning har han analyserat bruket av religösa symboler och termer bland icke-religiösa organisationer. Johansson är också en hängiven fotograf.