Är du djurägare och upplever att det är svårt att veta när du ska ta kontakt med veterinär angående ditt djur?
Tycker du det är klurigt att förstå vad som räknas som akut och icke akut när ditt djur inte beter sig som vanligt? Eller vill du få en inblick i djursjukvårdens utmaningar?
Då är denna guide något för dig!
Som djurägare är det oundvikligt att någon gång behöva besöka veterinären med ditt djur. Det kan vara allt ifrån förebyggande vård som vaccinationer och hälsokontroll, till att behöva intensivvård på grund av sjukdom eller skada. Att förstå djursjukvården som djurägare riktar sig till alla djurägare oavsett husdjur, och oavsett om du precis skaffat dig din första hundvalp eller om du haft kanin i flera år.
I Att förstå djursjukvården som djurägare guidar Alexandra Rusike, legitimerad djursjukskötare, dig som djurägare genom vårdprocessen – från det att du ringer till kliniken fram tills att du kommer på ett återbesök. Att förstå djursjukvården som djurägare är en kortfattad, översiktlig guide vars syfte är att bidra till att stärka bandet mellan djursjukvårdspersonal och dig som djurägare.
PRESENTATION
Alexandra Rusike (f 1993) är legitimerad djursjukskötare och arbetar som akutsjuksköterska, narkos- och operationssköterska. Sedan barnsben har Alexandra haft en passion: djur. Hon studerade djurvård på gymnasiet som ledde till fortsatt utbildning på SLU i Uppsala. Intresset för vilda djur och bevaring har gått hand i hand med att bli djursjukskötare, för att kunna hjälpa alla sorters djurarter. Alexandra har även arbetat med djursjukvård och bevaring av vilda djur i Zimbabwe, Sydafrika och Australien.