Den svenska signalspaningen har haft Ryssland och Sovjetunionen som huvudmål under de senaste 100 åren. Den här boken går igenom signalspaningens historia med tyngdpunkt på första världskriget, då Sverige bedrev ett hemligt underrättelsesamarbete med Tyskland.
Sverige hade genom sitt läge en unik möjlighet att avlyssna ryska kommunikationer. För att knäcka de ryska koderna hade Sverige en officer på plats i Berlin som samarbetade med den tyska underrättelsetjänsten. Inte ens den svenska ambassadören var informerad om hans närvaro eller uppgift. Hans släkt och vänner trodde att han befann sig på hemlig ort i Sverige.
Sveriges underrättelsesamarbete med Tyskland under första världskriget bidrog till den tyska krigföringen. För svensk del förbättrades landets säkerhetspolitiska läge i en tid av yttre hot och besvärlig neutralitet. Dessutom försåg vi oss med mer information än vad samarbetet egentligen medgav.
Författaren Jan-Olof Grahn ledde den militärt inriktade verksamheten på FRA under slutet av kalla kriget och även senare. Han är nestorn inom svensk signalspaning och underrättelsetjänst. Med unika inblickar skildrar Grahn signalspaningens historia och dess pionjärer.
ArbetstitelOm svensk signalspaning
Standardpris399.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor264
Publiceringsdatum2017-06-19 00:00:00
FörfattareJan-Olof Grahn
Kort BeskrivningOm signalspaningens historia, med tyngdpunkt på första världskriget, då det neutrala Sverige hade ett hemligt underrättelsesamarbete med Tyskland. Sveriges signalspaning har främst varit inriktad på Ryssland och Sovjetunionen.
Författaren, Jan-Olof Grahn, ledde den militärt inriktade verksamheten vid FRA under slutet av kalla kriget och även senare.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21