Utsedd till Årets etniska kokbok av Måltidsakademien.
Tokyo världens godaste stad. I boken får du möta såväl enkla nudelmakare, hängivna munkar i tempelköken som lyxiga kaisekirestauranger i stadens skyskrapor. Smaka på exotiska råvaror som vilda grönsaker från Fujibergen, råa sjöborregenitalier och kycklingsashimi. Shoppa på världens största fiskmarknad, lär dig grunderna om allt från sushi till tempurafritering och följa med hem till Tokyobornas egna middagsbord.
Boken är en introduktion till Tokyo och det japanska köket och innehåller ett 40-tal recept. Den gavs ut första gången 2010 och kommer nu i en efterlängtad nyutgåva i danskt band.
Petter Bjerke är mat- och dryckesskribent. Han skriver regelbundet för olika mattidningar och har tidigare gett ut Te från Sencha till Lapsang och Koreansk mat.
Fotografen Gustav Karlsson Frost arbetar med mode och porträtt och har sedan många år arbetat i Japan.
Markus Karlsson Frost är art director på speltidningen Level med rötter i den japanska tv-spelskulturen.
"Det lokala sushihaket bleknar och ressuget ökar. Eller stanna hemma och prova de förvånansvärt enkla recepten."
Helena Jansson, MatMagasinet
"Kulinarisk allmänbildning."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa