Målet med Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, är att den enskilde får möjlighet att leva som andra. Genom speglingar av parallella plan; den officiella lag- och konventionstexten; forskning; gestaltade vardagssituationer och dagboksutdrag, undersöker författaren vad LSS innebär i praktiken.
Förutom LSS´ honnörsord leva som andra; delaktighet; integritet; självbestämmande och kontinuitet, berörs även angelägna frågor som bemötande; hälsa; kommunikation; att vara anhörig (föräldra- och syskonperspektivet) och acceptans av en annorlunda livssituation.
"Så är det", som Simon ofta säger när han, lite förnöjt, konstaterar att saker och ting förhåller sig på ett visst sätt.
Boken vänder sig i första hand till dig som i ditt arbete möter barn eller vuxna med utvecklingsstörning och deras anhöriga. En annan viktig målgrupp är beslutsfattare; politiker och chefer.
Eva Borgström är socionom med lång erfarenhet av arbete inom funktionshinderrörelsen. Hon är också mamma till bokens huvudperson, Simon.
ArbetstitelSå är det: LSS i praktiken - ett individperspektiv
Standardpris249.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypHäftad
RecensionsutdragJetshop.Integration.Erp.BokInfo.Connectors.Bokinfo.Dto.TextContent
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor186
Publiceringsdatum2016-11-01 00:00:00
FörfattareEva Borgström
Kort BeskrivningFörfattaren undersöker på ett lättillgängligt sätt vad Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, innebär i praktiken. Detta skildras genom speglingar av parallella plan; den officiella lag- och konventionstexten; forskning; gestaltade vardagssituationer och dagboksutdrag.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21