Trots alla västvärldens brister - hemsk mat, kallt väder och tvivelaktiga politiker med lustigt hår för att nämna några - har den sina fördelar. Konstantin Kisin borde veta. Uppväxt i Sovjetunionen upplevde han själv fasorna i ett socialistiskt paradis som gått snett och extrem fattigdom med knapp tillgång till ens de mest grundläggande förnödenheterna. Det var först när han som 11-årig pojke skickades till Storbritannien av sina föräldrar som han kunde trivas i ett öppet och tolerant samhälle och fick otaliga möjligheter som han aldrig skulle ha fått annars.
En immigrants kärleksbrev till Väst är underhållande, provocerande och obevekligt skarpsynt. Boken ifrågasätter den växande känsla av självförakt som den västerländska sfären har anammat och erbjuder ett alternativt perspektiv. Kisin utforskar diskussionen om ras och etnicitet, yttrandefrihet, invandring och mycket mer och hävdar att felaktigheter och skuld inte behöver genomsyra hur vi känner för västvärlden idag. Och att det trots alla sina upp- och nedgångar fortfarande är en av de bästa platserna att leva på i världen.
När allt kommer omkring, om en invandrare inte offentligt kan bekänna sin uppskattning för sitt nya land, vem kan då göra det?
”Slagkraftig och passionerad – tur att han är här”
Douglas Murray, The Telegraph
”Med kraftfull moralisk skärpa, verkligen läsvärd”
The Sunday Times
”En hyllning till den frihet som Väst tar för given”
Peter Boghossian
”En komiker till yrket, men författare till sin natur”
The Spectator
”Rolig, gripande och intelligent – borde vara obligatorisk läsning”
Andrew Doyle
”En välbehövlig påminnelse om vad som står på spel”
Inaya Folarin Iman
”Strålande – en påminnelse till hans generation om ödmjukhet”
Daily Mail
”Ett modigt och kärleksfullt försvar av vår kultur – när den behöver det som mest.”
Ayaan Hirsi Ali
”En engagerande författare med en fin självironisk humor”
Mail On Sunday
”Jag hoppas att alla läser denna bok”
John Cleese
Konstantin Kisin, född 1982 i Moskva, är en rysk/brittisk satiriker, podcastare, skribent, och politisk kommentator. Hans föräldrar, Marina och Vadim, var 18 och 20 år gamla när han föddes. Hans farmor föddes i ett arbetsläger i Sibirien och hans familj har judiskt påbrå. Vid 11 års ålder kom han till England.
Han har skrivit för flera publikationer inklusive Quilette, The Spectator, The Daily Telegraph om ämnen som berör censur, wokekultur, komedi och kulturkrig. Han driver också tillsammans med kollegan Francis Foster podden/programmet Triggernometry som visas på Youtube. Där samtalar de med en inbjuden gäst, vanligtvis akademiker, författare eller politiker. Avsnitt av Triggernometry får ofta högre tittarsiffror än exempelvis BBC:s Newsnight och andra liknande program på marksänd TV.
Kisins bok An Immigrant’s Love Letter to the West gick direkt in på Sunday Times lista över bestsellers på plats 5. Under 2025 ges den översatta boken En immigrants kärleksbrev till Väst ut i Sverige.